Over coöperatie GOED

Samen groene energie opwekken en de opbrengsten delen: daar staat coöperatie GOED voor. Ontdek hieronder onze missie en hoe wij het anders doen.

coöperatie GOED.

Samen kunnen we veel meer bereiken. Lid worden is gratis, zo zorgen we ervoor dat echt iedereen mee kan doen.

Groen

Onze projecten hebben lokaal een positieve impact. Door het op een leeg dak te doen, of door de biodiversiteit te vergroten.

Opwekken

Op projectlocaties locaties plaatsen wij zonnepanelen. Dit kan met ( SCE) subsidies,  investeringen en  donaties

En delen

De lokale bevolking bepaalt bij welke lokale maatschappelijke doelen de winst terecht komt. Dit doen we over het hele land.

Hoe zijn wij begonnen?

Coöperatie GOED is opgericht in 2019 als een manier om energiearmoede te verlichten, met de energietransitie als middel om dit te bereiken. Met bestuursleden die zich in willen zetten voor een eerlijke energietransitie waarin iédereen mee kan doen.

De tijd vliegt voorbij. Sinds 2019 hebben we meer dan 600 GOEDe vrienden verzameld die onze missie steunen, en we zijn sterk groeiende. Onze leden zorgen ervoor dat we daadkracht hebben om subsidies te krijgen voor onze 10+ projecten (met inmiddels bijna 600.000kWh aan opwek).

Door die stroom te verkopen, kunnen we geld verdelen onder de lokale bevolking als goed doel. Jij als GOEDe vriend bepaalt waar dit geld terecht komt. En dat allemaal gratis en voor niks.

Onze missie

Die luidt: bijdragen aan een sociale samenleving terwijl we klimaatverandering tegengaan. Onze missie is dat iédereen profiteert van de opbrengsten van de energietransitie. Het hoeft niks uit te maken dat je een kleine portemonnee hebt, of dat je jongere bent , of om een andere reden niet mee kan doen in de energietransitie.

Veel huishoudens en maatschappelijke organisaties, zoals sport- en cultuurverenigingen, komen in financiële problemen door hoge energieprijzen. Tegelijkertijd weet iedereen dat de energietransitie nodig is voor een duurzame samenleving.

Door de opbrengsten van onze landelijke groene opwekprojecten uit te delen, pakken we met GOED beide problemen in één klap aan. Zo werken we aan een eerlijke, inclusieve energietransitie.

Als  GOEDe Vriend  ondersteun je onze missie met je (gratis) lidmaatschap. Je wordt dus niet lid voor je eigen portemonnee, maar voor die van een ander! 


Bekijk de video

Coöperatie GOED wordt opgemerkt. We zijn bijvoorbeeld genomineerd voor een aantal prijzen, waaronder de Entrance Award 2022. In de video hiernaast leggen we het concept van GOED grondig uit, in één minuut.

Meer video’s zien over wat wij doen? Neem een kijkje op ons YouTube kanaal. Hier kom je achter de werkwijze van onze projecten, maar vind je ook radio- en TV-fragmenten waar coöperatie GOED in voorkomt.

Je kan ons ook volgen op LinkedInInstagram en Facebook.


Het GOED oprichtingsbestuur

De leden van het oprichtingsbestuur zijn al een tijd actief in de duurzame sector. Gedreven door ambitie om de energietransitie voor iedereen toegankelijk te maken en te versnellen, richtten zij coöperatie GOED op.

Ben jij ook geïnteresseerd om bestuurslid te worden van coöperatie GOED? Neem dan contact met ons op.

Links op de foto hiernaast: Musetta Blaauw 
Rechts: Hotze Hofstra
En hun dochtertje Ruan

Doe jij ook mee?
Als (kosteloos) lid ondersteun je onze missie!