coöperatie GOED Gen Z


Beslis mee over jouw toekomst!

Wie zijn wij?

Coöperatie GOED Gen Z is de enige energiecoöperatie van, voor en door iedereen geboren na 1 januari 2000. Een watte? Ja, het klinkt ingewikkeld. Maar het is super simpel! We vertellen het je graag.

Wat doen we?

Samen met leeftijdsgenoten groene energievoorziening voor je eigen toekomst vormgeven. Waar wekken we energie op? Hoe pakken we het aan en hoe besteden we de opbrengsten van de opgewekte stroom? Waarom beslissen ouwe lui, terwijl het over jouw toekomst gaat?  Laat je horen! 
Waar wekken we de energie op?

In Assen en Amsterdam kan jij meebeslissen over de opbrengsten van de zonneweides. Bekijk het project in Assen en het project in Amsterdam!

Daarnaast zijn er veel meer opties om energie op te wekken, zodat we de opbrengsten kunnen delen. Bijvoorbeeld op school, zodat jouw school (Zonnescholen) zijn eigen energie opwekt en met de opbrengsten ook nog op schoolreisje kunt, of het schoolplein kunt opknappen! Of bijvoorbeeld bij je scouting of een  zwembad, zodat de toegang betaalbaar blijft. Wat jij wilt!

Hoe pakken we dat aan?

De techniek besteden we uit. Tenzij jij dit zelf wilt doen, want dan leren we het je! Maar vooral hoe het eruit komt te zien, wie er meedoen en waar de opbrengsten heen moeten – dát zijn de belangrijke vragen. En of je nou kind bent of een volwassene, iedereen heeft daar ideeën over! Sterker nog, wij denken dat kinderen en jongeren eerlijker en rechtvaardiger kiezen. Daarom laten we jou aan zet! 

Met de opbrengsten kunnen we bijvoorbeeld schoolpleinen verbeteren, mensen in armoede steunen, een evenement organiseren, of wat dan ook. Dus én groene stroom én een betere omgeving!

Hoe besteden we de opbrengsten?

Ons doel is dat de wereld beter wordt van de dingen die we doen. En dit is maar GOED ook, want er is normaal gesproken niet altijd geld of aandacht voor dit soort dingen. Als je  lid bent, kan jij laten weten waar jij verbeteringen ziet. Lid worden is helemaal gratis!Wat betekent het lidmaatschap voor mij? 

Jouw aanmelding is belangrijk voor onze projecten. Hoe meer aanmeldingen, hoe luider onze stem! Heb je geen zin om actief mee te denken? Dat is helemaal oké. Je zit nergens aan vast.  Je kan natuurlijk wel actief lid worden. Dan denk je mee over onze projecten en  stuur je ideeën op, stem je mee in waar het geld naartoe gaat en kan je een Gen Zessie met ons organiseren bij jou in de buurt!

Een Gen Zessie is supertof, want je leert hier alles over energieverbruik, -opwek en waarom we nu in een transitie zitten. Samen maken we de wereld beter, leuker en duurzamer! Doe je mee?

Laat weten wat jij belangrijk vindt