coöperatie Gen Z


Ben jij het ook zat dat volwassenen beslissen over jóuw toekomst?
Het wordt tijd dat we dit zelf gaan doen. Doe met ons mee!

Jongeren aan zet!

Alle jongeren moeten de de wereld beter kunnen maken. Wij doen dit door duurzame energie op te wekken en dit te verkopen. Jij als jongere mag bepalen waar dit geld terecht komt. 

Wij zijn coöperatie Gen Z. Een groep jongeren die zelf het heft in handen wil nemen op gebied van de energietransitie. Wij zijn de enige Nederlandse energiecoöperatie van, voor en door kinderen en jongeren.  

Lid worden is helemaal gratis!

Wat doen we?

De opbrengsten gaan naar jongeren in de buurt. Wil jij samen met andere jongeren lokaal een evenement ontwerpen? Of wil je dat er geld gaat naar de sportclubs in jouw buurt? Of nieuwe costuums voor het theater? Als lid bepaal jij het allemaal. Zo zorgen we ervoor dat íedereen er beter van wordt.

De energietransitie gaat immers over onze toekomst. 

Laat je horen! 

Waar doen wij dit?

Energie opwekken doen we met zonneweides en op grote lege daken. In Assen en Amsterdam kan jij straks al meebeslissen over de opbrengsten van de zonneweides. Bekijk het project in Assen en het project in Amsterdam!

Maar dat energie opwekken kan natuurlijk op veel meer plekken. Er zijn hartstikke veel opties. Je kan van jouw school bijvoorbeeld een Zonneschool maken. De school wekt op deze manier zijn eigen energie op. Met de opbrengsten gaan leerlingen op schoolreis, of wordt het schoolplein opgeknapt. Of bijvoorbeeld op het dak van je  scouting of het locale  zwembad, zodat de toegang betaalbaar blijft.

Als jongere bij coöperatie Gen Z bepaal jij waar zonnepanelen geplaatst worden, maar ook waar het geld terecht komt!

Hoe doe jij mee?

Lid worden

Lid worden van coöepratie Gen Z is gratis, en je bent geen extra tijd kwijt als lid. Door lid te worden steun je onze missie. Met meer leden kunnen wij scholen en gemeenten laten zien dat jongeren er toe doen.

actief lid worden

Dit kan bijvoorbeeld in het bestuur, maar je kan ook helpen met het werven van leden, of er voor zorgen dat we op jouw school een leuke middag organiseren over de energietransitie.

opweklocatie voorstellen

We zijn altijd op zoek naar plekken waar we jongeren kunnen helpen. Weet jij een plek waar zonnepanelen kunnen komen zodat jongeren uit de buurt hier van profiteren?

Laat weten wat jij belangrijk vindt

Het bestuur van coöperatie Gen Z

Je hebt nu natuurlijk alles gelezen over de coöperatie.
Maar wie zijn de gezichten achter coöperatie Gen Z?

Roshano Dewnarain

Voorzitter

“Er wordt vaak gevraagd of jongeren willen meepraten. We kunnen veel meer dan dat. We moeten van praten naar doen.”

Vincent van der Krogt

Secretaris

“Het wordt tijd jongeren er toe gaan doen in de energietransitie. We hebben hartstikke veel te zeggen.”

Benjamin Hofstra

Penningmeester

“Het gaat om onze toekomst en die ligt in onze handen. Samen kunnen wij een verandering maken.”

En jij als lid

???

Wil je ook bestuurslid worden of iets anders betekenen voor GenZ?
Neem contact op!