Groen Opwekken En Delen
Hoe werkt het?


Samen groene energie opwekken en de opbrengsten delen: daar staat coöperatie GOED voor. Hoe wij dat doen en organiseren, lees je hieronder.

Onze missie: energiearmoede verlichten en klimaatverandering tegengaan

De prijzen van gas en stroom stijgen snel. Hierdoor komen steeds meer huishoudens terecht in energiearmoede. Tegelijkertijd weet iedereen dat de energietransitie nodig is voor een duurzame samenleving. Met GOED pakken we beide problemen in één klap aan.  De opbrengsten van onze groene-opwekprojecten door heel Nederland delen wij uit aan huishoudens en maatschappelijke organisaties die dat goed kunnen gebruiken. 

GOEDe Vrienden onderschrijven deze missie met hun (gratis) lidmaatschap. Je wordt dus niet lid voor je eigen portemonnee, maar voor die van een ander!

Meer weten over wat coöperatie GOED precies is? 

Hoe werkt coöperatie GOED?

Onze methoden

We hebben unieke manieren voor het opwekken en delen van duurzame energie.

Zon Op Alle Daken

De Zon Op Alle Daken-methode benut lege daken en zet de opbrengsten in om energiearmoede te verlichten.

Dakexpeditie

Particulieren en bedrijven die hun lege dak beschikbaar stellen voor de opwek van zonnestroom melden zich bij Dakexpeditie. Dakexpeditie regelt het verder.

Ontwikkelpartner zonneparken

Wij zijn partner in het ontwikkelen van zonneparken. Wij zorgen voor de 50% (tot wel 100%) lokaal eigenaarschap zoals genoemd in het Klimaatakkoord.


Doe jij ook mee?

Als je lid bent van coöperatie GOED, dan ben jij GOEDe Vriend en ondersteun je onze missie! Als een opwekproject in jouw buurt opgezet wordt, kun je dat kracht bijzetten: je wordt GOEDe Buur met een betaling van €0,01 (meer mag ook) en een handtekening. Zo koppelen we jou als Buur aan het project en voldoen we aan de regels voor de SCE-subsidie. En weet je wat het toffe is? Je mag zo vaak GOEDe Buur worden als je wil: bij elk nieuwe project in jouw buurt opnieuw. Tel maar op hoeveel impact we dan samen kunnen maken en hoeveel GOEDgeld we kunnen gaan uitdelen!


Meld je aan als GOEDe Vriend en doe GOED!