Augustinusga


Lees hier alles over het project.

Op een agrarisch dak in Augustinusga worden 162 panelen geïnstalleerd voor coöperatie GOED. Deze panelen gaan groene stroom opwekken voor de verkoop aan het energienet.

De opbrengsten van de verkochte stroom gaan naar Energiebank Fryslân, die huishoudens in energiearmoede helpt in de provincie Friesland.


GOEDgeld voor Energiebank Fryslân

Coöperatie GOED en Energiebank Fryslân hebben een samenwerkingsovereenkomst en de opbrengsten van de verkochte stroom (het GOEDgeld) gaan naar de Energiebank Fryslân.

“Energiebank Fryslân vindt dat energie een eerste levensbehoefte is. Iedereen in Fryslân heeft recht op een menswaardig bestaan. Zekerheid van energie, toegang tot energievoorzieningen in huis en deelname aan de energietransitie, zijn daarin belangrijke voorwaarden. We ondersteunen daarin minima en minderdraagkrachtige huishoudens die meer dan 10 procent van hun inkomen kwijt zijn aan de energierekening.” 


GOEDe Vriend van dit dak

Maak jij dit project mogelijk door GOEDe Vriend in de buurt van het dak te zijn? Dat kan als jij (en/of je bedrijf) in een van de volgende postcodes woont: 9284, 9283, 9873, 9289, 9285, 9281, 9872, 9288 (zie ook het kaartje hiernaast).

Meedoen kan altijd! Ook als het project al gerealiseerd is. 
Ook als een project in jouw buurt al gerealiseerd is, kun je je aansluiten als GOEDe Vriend. Je bent dan automatisch Vriend van elk nieuw project dat in jouw buurt gestart wordt, én hoe meer GOEDe Vrienden, hoe duidelijker het is dat en waar er behoefte is aan een sociale en duurzame samenleving.


Over

In Augustinusga is een dak beschikbaar gesteld aan coöperatie GOED. Via het project SamenZONderAsbest is het dak bij coöperatie GOED terecht gekomen en samen met de lokale energiecoöperatie Enerzjy Kooperaasje de Harkema U.A. zetten we ons in voor de verduurzaming van Augustinusga en de omgeving van Harkema.

Wil jij onze missie steunen?