Patrimonium 
Schoolholm 10 + 17

Lees hier alles over het project.

Christelijke Woningstichting  Patrimonium en coöperatie GOED gaan samen energiearmoede verlichten met zonnepanelen op twee daken van de woningstichting. Eind mei zijn in totaal 222 panelen op het dak van Schoolholm 10 en 17 gelegd.

De duurzaam opgewekte stroom wordt verkocht. Zo worden zo’n 20-25 huishoudens voorzien van groene stroom. En de opbrengsten worden uitgedeeld aan huurders in energiearmoede aan de Schoolholm, die onder de GOED daken wonen.

Interview met directeur Kees van den Berg

GOEDgeld voor huurders

Iedere huurder van Patrimonium die woonachtig is in een van de twee complexen maakt aanspraak op het GOEDgeld. In dit geval berekenen we elk jaar de opbrengsten van deze twee daken en verdelen dat evenredig over de aangemelde deelnemers.

Elke huurder die interesse heeft kan zich bij ons melden en zal alleen een donatieovereenkomst moeten ondertekenen. De gegevens die wij daarvoor worden aangeleverd zijn alleen naam, adresgegevens en de bankrekening waarop wij het geld zullen overmaken. Inkomensgegevens hebben wij niet nodig.

Meer over GOEDgeld vind je hier.

Over Patrimonium

Christelijke Woningstichting Patrimonium zet zich sinds 1914 (al meer dan 100 jaar) in voor volkshuisvesting in de gemeente Groningen met circa 6700 woningen, verspreid over de hele stad.

GOEDe Vriend van dit dak

Maak jij dit project mogelijk door GOEDe Vriend in de buurt van het dak te zijn? Dat kan als jij (of je bedrijf) in een van de volgende postcodes woont: 9711, 9712, 9713, 9714, 9715, 9717, 9718, 9726, 9743 (zie ook het kaartje hiernaast).

Meedoen kan altijd! Ook als het project al gerealiseerd is. 
Ook als een project in jouw buurt al gerealiseerd is, kun je je aansluiten als GOEDe Vriend. Je bent dan automatisch Vriend van elk nieuw project dat in jouw buurt gestart wordt, én hoe meer GOEDe Vrienden, hoe duidelijker het is dat en waar er behoefte is aan een sociale en duurzame samenleving.

Wil jij onze missie steunen?