Lentis
in Groningen

Lees hier alles over het project.

Lentis is expert in geestelijke gezondheidszorg in Groningen. Ze hebben twee daken beschikbaar gesteld aan coöperatie GOED, waarop 344 zonnepanelen zijn gelegd. De stroomopbrengsten komen ten goede aan mensen met een laag inkomen die in een huurwoning zonder zonnepanelen wonen.

Daken aan de Hereweg

Lentis plaatste eerder al 1550 zonnepanelen. Hiermee wordt stroom opgewekt voor eigen gebruik. Op twee daken van Lentis-panden aan de Hereweg was nog ruimte over. Die stelde Lentis ter beschikking aan coöperatie GOED.

Tom Pieters, manager Vastgoed van Lentis: “Nadat wij een deel van ons eigen energieverbruik met zonnepanelen hebben verduurzaamd, bleef er ruimte op de daken over. Met behulp van coöperatie GOED kunnen de opbrengsten daarvan nu worden ingezet om mensen te ondersteunen in de energielasten.”

Installatie van de panelen

Op het dak aan de Hereweg 74 liggen 144 zonnepanelen. En op dat van Hereweg 80, het dak ernaast, 200 panelen. De eerste panelen zijn eind april 2022 erop gelegd. Nieuwsgierig hoe dat ging? Bekijk het filmpje hieronder!


Over Lentis

Lentis is één van de oudste zorgorganisaties van het Noorden. Zij bieden geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Ze verlenen onze hulp aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

GOEDe Vriend van dit dak

Maak jij dit project mogelijk door GOEDe Vriend in de buurt van het dak te zijn? Dat kan als jij (of je bedrijf) in een van de volgende postcodes woont: 9711, 9718, 9721, 9722, 9724, 9725, 9726, 9727, 9743 (zie ook het kaartje hiernaast).

Meedoen kan altijd! Ook als het project al gerealiseerd is. 
Ook als een project in jouw buurt al gerealiseerd is, kun je je aansluiten als GOEDe Vriend. Je bent dan automatisch Vriend van elk nieuw project dat in de buurt gestart wordt, én hoe meer GOEDe Vrienden, hoe duidelijker het is dat en waar er behoefte is aan een sociale en duurzame samenleving.

Wil jij onze missie steunen?