Opbrengst stroom op daken Lentis gaat naar mensen met kleine portemonnee

De stroom die wordt opwekt met de zonnepanelen op twee daken van gebouwen van Lentis aan de Hereweg, komt ten goede aan mensen met een smalle beurs. Dat maakten de zorginstelling en energiecoöperatie GOED donderdag bekend.

Op gebouwen van Lentis stonden al ruim 1.500 zonnepanelen. Deze stroom gebruikt Lentis zelf. Maar aan de Hereweg waren nog twee daken over om panelen aan te leggen en Lentis besloot deze ter beschikking te stellen aan coöperatie GOED, die er 344 zonnepanelen op heeft geplaatst.  “Nadat wij een deel van ons eigen energieverbruik met zonnepanelen hebben verduurzaamd, bleef er ruimte op de daken over”, vertelt Tom Pieters, manager Vastgoed van Lentis. “Met behulp van coöperatie GOED kunnen de opbrengsten daarvan nu worden ingezet om mensen te ondersteunen in de energielasten.”

De opbrengsten van de GOED-projecten gaan naar huishoudens en maatschappelijke organisaties die dat goed kunnen gebruiken. Musetta Blaauw, initiatiefnemer van GOED, is blij dat Lentis een voortrekkersrol neemt bij dit soort duurzame energieprojecten: “Dat een organisatie als Lentis hier zich hier ook voor in wil zetten, is van groot belang.”

Mensen die de missie van Groen Opwekken En Delen ondersteunen, kunnen hier (gratis) lid worden van GOED.

Bron: OOG