Familiepark 
Nienoord

Lees hier alles over het project.

In Familiepark Nienoord vind je onder andere Nino’s Speelparadijs, de Ooievaarsstee en de Kapschuur. Deze gebouwen krijgen binnenkort GOED zonnedaken. In totaal worden er 456 zonnepanelen op gelegd: 274 op het Speelparadijs, 148 op de Ooievaarsstee en 34 op de Kapschuur. 

Een deel van de zonnepanelen is voor eigen gebruik. De meeste panelen zijn voor GOED. De opbrengsten van de verkochte stroom gaan naar Stichting Landgoed Nienoord voor de verduurzaming van de rest van de gebouwen.

GOEDgeld voor verduurzaming Nienoord

De opbrengsten van de verkochte stroom (het GOEDgeld) gaan naar Stichting Landgoed Nienoord voor de verduurzaming van de rest van de gebouwen.

“Het Zwemkasteel is ongeschikt voor zonnepanelen, terwijl de energierekening daarvan enorm is”, zegt Harold de Vries van Stichting Landgoed Nienoord. “Zwemmen wordt onbetaalbaar als we de energierekening niet omlaag brengen. Zon op de daken van het Familiepark kan zo bijdragen aan de belangrijke zwemvoorziening voor inwoners van de gemeente Westerkwartier”.


GOEDe Vriend van dit dak

Maak jij dit project mogelijk door GOEDe Vriend in de buurt van het dak te zijn? Dat kan als jij (en/of je bedrijf) in een van de volgende postcodes woont: 9301, 9302, 9311, 9312, 9313,  9315, 9749, 9351, 9354, 9827 (zie ook het kaartje hiernaast).

Meedoen kan altijd! Ook als het project al gerealiseerd is. 
Ook als een project in jouw buurt al gerealiseerd is, kun je je aansluiten als GOEDe Vriend. Je bent dan automatisch Vriend van elk nieuw project dat in jouw buurt gestart wordt, én hoe meer GOEDe Vrienden, hoe duidelijker het is dat en waar er behoefte is aan een sociale en duurzame samenleving.


Over Familiepark Nienoord

Op Landgoed Nienoord vind je het Familiepark Nienoord. Prachtig gelegen in de bossen van Leek. Het is een park voor de hele familie, met leuke attracties zoals o.a. een groot aantal modelspoorbanen, kinderboerderij, paardenbaan, traktorbaan, helicopterbaan, draaimolens, glijtorens, overdekte speeltuin, speelstal, en meer.

Samen met gemeente Westerkwartier

Een energieneutraal landgoed is de ambitie van de organisaties op Landgoed Nienoord en de gemeente Westerkwartier. Samen met de gemeente Westerkwartier hebben de organisaties op Landgoed Nienoord ons gevraagd voor het ondersteunen bij de gezamenlijke inventarisatie, uitwerking, aanschaf en installatie van zonnepanelen op de geschikte daken van de gebouwen op Landgoed Nienoord.

Wil jij onze missie steunen?