Kom 16 juni ook naar de feestelijke opening voor een eerlijke energietransitie!

Coöperatie GOED bewijst dat het kan: coöperatieve zonnestroominstallaties leveren opbrengsten op die armoede tegengaan, sport en cultuur versterken, en bijdragen aan sociale cohesie. De burgerbeweging zet duurzame opwek dus in voor positieve maatschappelijke verandering. GOED staat voor groen opwekken en delen; voor een eerlijke, inclusieve energietransitie.

Ontstaan vanuit de pilot Zon Op Alle Daken die vanuit een Nationaal Programma Groningen een opdracht kreeg, zijn er nu in Groningen, Friesland en de Achterhoek zonnedaken gerealiseerd. Er liggen in totaal al bijna 1000 zonnepanelen op daken die GOED gaan doen. Om dat te vieren, organiseert de coöperatie op donderdag 16 juni een feestelijke opening.

De feestelijke opening vindt plaats bij een van de toekomstige GOEDe daken: cultureel maatschappelijk centrum De Witte Schuit. Iedereen is uitgenodigd om langs te komen en te proosten op alle projecten. Ontmoet de mensen en organisaties die de GOEDe projecten mogelijk maakten en stel al jouw vragen.

De officiële feestelijke aftrap zal worden gedaan door Isabelle Diks, wethouder Armoedebeleid. “Heel bewust hebben we ervoor gekozen om voor de feestelijke opening niet iemand te vragen vanuit de energietransitie”, vertelt Hotze Hofstra, voorzitter coöperatie GOED. “De energietransitie is superbelangrijk, maar uiteindelijk vooral een middel om een eerlijke en duurzame samenleving te krijgen. Met onze projecten hopen wij een bijdrage te leveren aan het uitbannen van armoede en het versterken van een gezonde en sociale samenleving.”