Peter Bootsma, Groene Burgemeester van Groningen, is ambassadeur van coöperatie GOED

Peter Bootsma, Groene Burgemeester van Groningen

Peter Bootsma is zelfstandig organisatieadviseur en voorzitter van vereniging Noorden Duurzaam. Daarnaast staat hij bekend als de Groene Burgemeester van Groningen. En nu is Peter ook ambassadeur van coöperatie GOED. Of GOEDe Bekende, zoals wij het noemen.

Goed doen heeft Peter niet van een vreemde. Hij en zijn familie zetten zich hun hele leven al in voor het algemeen goed van de samenleving. Zich inzetten voor coöperatie GOED als ambassadeur, was dus een logische keuze.

‘Het principe van coöperatie GOED moet op grote schaal worden ingezet. Iedereen kan zien hoe belangrijk het is dat we voortgang maken met duurzame ontwikkeling. Jullie zorgen dat dat proces versneld wordt en dat vind ik geweldig. Dus dat steun ik graag.’

Groene Burgemeester

Peter is democratisch gekozen als Groene Burgemeester. Groningers die met klimaatadaptatie aan de slag willen of hun leefomgeving groener willen maken, kunnen hem om hulp vragen. Daarnaast neemt de Groene Burgemeester initiatief voor brede duurzame projecten waarin gemeente, onderwijs, wetenschap, bedrijven en non-profit samenwerken. En hij bemoeit zich met de vernieuwing van de democratie.

Een van zijn projecten gaat over klimaatbestendige daken. Daarin werkt hij samen met SAMEEN, een duurzaamheidsprojectbureau voor young professionals, aan een reeks demonstratieprojecten over groene en witte daken. De Hanzehogeschool Groningen gaat metingen doen en er worden video’s gemaakt. Een website toont de verschillende opties. Bewoners en bedrijven kunnen dan eenvoudiger kiezen wat ze willen doen met hun dak.

Noorden Duurzaam

Peter is medeoprichter en voorzitter van de vereniging Noorden Duurzaam: een denktank, bestaande uit 80 leden (overheden, bedrijven, instellingen en particulieren), die onderzoek doet op het grensvlak van duurzaamheid en democratie want daar zal de transitie van verduurzaming in versnelling moeten komen. Daar horen ook praktijkexperimenten bij. En ze zetten duurzame initiatieven op de kaart op hun website. Daarmee laten ze zien wat er al gebeurt aan transitie. Coöperatie GOED staat er natuurlijk ook bij!

Bekijk/beluister hier de podcast van het gesprek met Peter Bootsma in The Greenfluencer Podcast van Musetta Blaauw (medeoprichter coöperatie GOED):