Écht groen én sociaal met Greenchoice

Onze missie is om groene stroom op te wekken en de opbrengsten daarvan in te zetten voor maatschappelijke doelen, zoals energiearmoede, cultuur, sport en sociale cohesie. Je vraagt je misschien wel af: waar komen die opbrengsten dan vandaan? Nou, onder andere uit de verkoop van de opgewekte stroom. En omdat we donkergroene stroom opwekken, verkopen we die natuurlijk graag aan een partij die donkergroene stroom net zo belangrijk vindt als wij. En daar zijn in Nederland maar een paar van. Greenchoice kwam als beste uit de bus omdat zij niet alleen een goede prijs willen betalen voor onze stroom, maar ons ook graag willen helpen om ons verhaal te vertellen.

Donkergroene stroom

Wij vinden groene stroom die met de Nederlandse zon en wind is opgewekt, en waarvan de opbrengsten ook lokaal landen, het beste. Donkergroene stroom noemen we dat. Greenchoice biedt haar ca. 600.000 klanten alleen die kleur groen aan. Door te kiezen voor deze donkergroene energieleverancier weten we zeker dat we bijdragen aan de groei van duurzame energie in Nederland en dat wij verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen voetafdruk. 

Energiearmoede

Het opwekken van groene energie is maar de helft van de missie van GOED. We willen ook dat de opbrengsten van die opwek terechtkomt op plekken waar het nodig is. Ook daar vinden we Greenchoice aan onze zijde: Greenchoice wil hun klanten graag helpen bij het verlagen van de energierekening of bijstaan als iemand toch in de betalingsproblemen komt

Dus Greenchoice is een energiebedrijf dat mínder energie wil verkopen? Eigenlijk wel gek natuurlijk, want hoe meer energie een klant verbruikt, hoe meer geld een bedrijf verdient. Maar voor Greenchoice geldt dat niet. Winstmaximalisatie is niet hun drijfveer: ze helpen keuzes te maken die goed zijn voor klimaat, mens en natuur, en bouwen aan een energietransitie die niet alleen voor iedereen is, maar ook van iedereen  Dat toont het sociaal ondernemerschap van Greenchoice. En goede hulp voor diegenen die in de problemen komen, want energiearmoede zou nooit mogen voorkomen.