De Onderstroom

Er is in de samenleving een onderstroom. Eigenzinnige mensen en organisaties die zich niet laten leiden of demotiveren door ‘hoe we het altijd gedaan hebben’. Met trots voelen wij ons onderdeel van die onderstroom. Toen onze initiatiefnemers Hotze en Musetta begonnen met – toen nog – Zon Op Alle Daken, kregen ze van een ambtenaar te horen “Ik geloof niet in sprookjes. Wat jullie willen dat kan niet.”

Eigenzinnige mensen raken van zulke uitspraken soms zelfs extra gemotiveerd om te laten zien dat het wél kan. Dat het anders kan dan hoe het altijd gegaan is. En dus gingen ze door en laten we nu, 3 jaar later, daadwerkelijk zien dat het kan. Coöperatie GOED ontwikkelt duurzame opwekprojecten, exploiteert deze en geeft alle opbrengsten weg aan diegene die dat nodig hebben. En het mooie is… het is dus geen sprookje, maar wel een bijster interessante reality soap. Met ups en downs. Tegenslagen en successen. 

We zijn onwijs trots te melden dat er weer zo’n succes aan zit te komen. Coöperatie GOED is namelijk opgenomen in de prestigieuze lijst van de Trouw: De Duurzame Top 100 voor initiatieven van onderop. Op welke plek horen we pas begin oktober, maar het feit dat ons initiatief gezien wordt en uit al die initiatieven uitgekozen is om in die Top 100 te staan, dat is werkelijk waar een fantastisch gegeven. Niet in de minste plaats omdat we nog steeds niet weten wie ons ervoor genomineerd heeft. 

We hopen dat ons plekje in de Duurzame Top 100 van Trouw ervoor zorgt dat onze burgerbeweging verder gaat groeien, meer mensen bereikt, meer projecten om te ontwikkelen oplevert en bovenal meer opbrengsten oplevert die we kunnen weggeven daar waar ze oh zo hard nodig zijn.